fbpx

+47 958 72 723

Man - Fre: 09:00 - 16:00

Hvordan velge snekkerbedrift?

Publisert: September 10, 2019

Det å starte et oppussingprosjekt kan være både morsomt og skummelt, for å gjøre denne prossessen enklere, så har vi laget en guide for som tar for seg undersøkelsen som bør gjøres før du velger snekker for ditt anbud.
Har du ikke lagt ut anbud enda? Legg ut ditt anbud her.

Sjekk firmaets opplysninger

Når du skal sammenligne bedrifter for ditt anbud så anbefaler vi å gjennomføre en sjekk på brønnøysundregistrene, her kan dere sjekke hvem som er daglig leder, når bedriften ble etablert, om de er registrert i MVA-registeret og om de har levert inn alle regnskaper.

NB: Finner du ikke bedriften på brreg så fraråder vi å bruke denne bedriften.

https://www.brreg.no/

Vi anbefaler også å sjekke regnskapstallene til bedriften for å sjekke at bedriften er likvid og at det ikke er risiko for at bedriften vil gå konkurs.

https://www.proff.no/

https://www.regnskapstall.no/

Ved el- og VVS-arbeid så er det ekstra viktig å undersøke om bedriften er registrert i bransjeforeninger og garantiordninger.

http://www.ffv.no/finn-godkjent-vatromsbedrift (Sjekk for VVS)

https://innmelding.dsb.no/elvirksomhetsregisteret/privatsok?0 (Sjekk for el)

Hvis oppdraget er søknadspliktig så må dere velge en bedrift som er sentral godkjent, for at bedriften skal få en slik godkjenning så må de dokumentere for at bedriften driver lovlig.

For å hente denne informasjonen så kan dere søke opp bedriften ved å bruke linken nedenfor:

http://sgregister.dibk.no/

Avtal befaring

Det er ikke alltid nok å kun se på evalueringer og tidligere referanser, da anbefaler vi å invitere bedriften(e) til en befaring for at snekkeren skal kunne få bedre oversikt over arbeidet som skal utføres og pris for arbeidet.

Skriv kontrakt

Når du skal benytte deg av en håndverkertjeneste så er det veldig viktig å ha en skriftlig kontrakt som beskriver oppdraget og prisen på jobben.

Hvis dere ikke har lagd en skriftlig kontrakt så kan det fort bli problemer hvis det blir uenigheter og dette er aldri morsomt i et oppussingprosjekt.

Forbrukerrådet har laget en digital kontrakt for kjøp av håndverkertjenester:

https://www.forbrukerradet.no/kontrakter/handverkertjenester/kjop-av-handverkertjenester/

Følg opp arbeidet

Det kan være greit å følge opp arbeidet ved å ta bilder under prossesen. Hvis det da skal oppstå en konflikt så sørg for at håndverkeren dokumenterer arbeidet som blir utført.

Betaling

Hvis bedriften ber om å få forskudd eller betale før arbeidet er utført så fraråder vi alle til å gjøre dette.

For å unngå at malerfirmaet arbeider svart, så anbefaler vi alltid at dere betaler på tilsendt faktura (Sjekk at MVA er lagt på og at bedrifter er registrert i MVA-registeret før du betaler) fra nettbanken, dette gjør også at dere har dokumentasjon på utbetaling.

Gi en evaluering

Det å gi en evaluering av bedriften når jobben er gjennomført er noe vi anbefaler alle å gjøre da dette gjør det enklere for andre etter deg til å velge bedrift for sitt oppdrag.

Har du ikke gitt en evaluering? Se alle bedrifter her.

Legg ut ditt anbud på 1-2-3, helt gratis!

Kom i kontakt med dyktige håndverkere som ønsker å påta seg din jobb, helt trygt og helt gratis.